Foto: DELFI

Seši tūkstoši Krievijas pilsoņu ar pastāvīgajām uzturēšanās atļaujām Latvijā nav pat mēģinājuši iegūt pastāvīgā Eiropas Savienības iedzīvotāja Latvijā statusu, kas šobrīd tiek viņiem piedāvāts iepriekšējā statusa vietā. Septembrī viņi saņems vēstuli ar priekšrakstu atstāt Latviju. Kāds patiešām plāno braukt uz Krieviju, cits, iespējams, vēl joprojām nezina par jaunajiem noteikumiem, bet vēl kāds cits vienkārši iestājas pret pārbaudi principa pēc. Irina (vārds mainīts) ir no tiem, kuri principiāli nevēlas kārtot eksāmenu. "Lai nāk un ar spēku ved mani uz robežu," viņa saka.

"Es nezinu, ko darīt ar mammu, kura kategoriski atsakās kārtot eksāmenu un iesniegt dokumentus. Es pat nevaru doties reisā, viņu bez manis deportēs," man žēlojas paziņa. Mēs sarunājām tikties ar viņu un viņa mammu Irinu kādā kafejnīcā. Es gaidīju kariķētu tanti no tirgus, kas man pārstāstīs visas pasaules sazvērestības teorijas un stāstīs, kā viņa mīl Putinu. Atnāca stalta, iznesīga sieviete, ļoti taisnu muguru un spilgti sarkani krāsotām lūpām. Viņai nekādā gadījumā nevar dot 69 gadus.

"Pirmais, ko es gribu teikt – tas ir nepareizs, netaisnīgs un diskriminējošs likums. Tajā piedalīties – pārkāpt sev pāri. Es to negribu un nedarīšu," viņa iesāk sarunu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!