Foto: Valsts kanceleja

"Jaunajai vienotībai" nebūtu jāpiedalās "Apvienotā saraksta" (AS) vai Nacionālās apvienības (NA) veidotā valdībā, ceturtdien intervijā žurnālam "Ir" atzinis līdzšinējais valdības vadītājs Krišjānis Kariņš (JV).

Vaicāts, vai JV piedalītos valdībā, ko prezidents uzticētu veidot AS vai NA, Kariņš atbildēja, sakot, ka "tas iekšēji nav pārrunāts".

Uz žurnāla jautājumu, kā viņam šķiet, vai JV būtu jāpiedalās Edvarda Smiltēna, Ulda Pīlēna vai, teiksim, Raivja Dzintara valdībā, Kariņš atbild: "Mans viedoklis šobrīd ir — nē".

Kariņš arī saka, ka būtu skeptisks par JV dalību valdībā, ko varētu mēģināt izveidot Smiltēns vai Pīlēns.

Kariņš intervijā arī akcentējis, ka līdzšinējai koalīcijai no paša sākuma bijis raksturīgs tas, ka NA un AS "turējuši mani zināmā gūstā, neļaujot izveidot plašāku koalīciju, ko es gribēju, un visu laiku cenšoties diktēt, kā man būtu jāstrādā kā valdības vadītājam. Viņiem ir tiesības neatbalstīt un gāzt, bet viņi neļauj pa labi, neļauj pa kreisi, neļauj pieņemt lēmumus, kas nodrošinātu dinamismu. Man nekas cits neatlika, kā konstatēt, ka vajag jaunu valdību".

Premjers izteicies, ka AS un NA "visu šo laiku tā rīkojas: sabloķējas, uzstāda nosacījumus un pie tam pasaka, ka man nav alternatīvas un būs vien jāsamierinās. Bet es tā nevaru rīkoties, ka neesmu godīgs pret sevi un sabiedrību".

Jau ziņots, ka JV trešdien paziņoja, ka Ministru prezidenta amatam virza līdzšinējo labklājības ministri Eviku Siliņu.

Kariņš pirmdien, 14. augustā, žurnālistiem paziņoja par demisiju, sakot, ka 17. augustā Valsts prezidentam Edgaram Rinkēvičam iesniegs demisijas rakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!