Foto: LETA

Rēzeknes pašvaldības domes sēde, kurā deputāti lems par finanšu stabilizācijas procesa sākšanu, pārcelta uz 1. septembri, informēja pašvaldībā.

Iepriekš tika ziņots, ka Rēzeknes domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs ("Kopā Latvijai") informējis deputātus par ārkārtas sēdi 29. augustā.

Finanšu ministrija (FM) 23. augustā ir saņēmusi Bartaševiča paziņojumu, ka viņš ierosinājis Rēzeknes pašvaldības domei iesniegt FM pašvaldības finanšu stabilizācijas pieteikumu.

Pašvaldībā, kurai sākts stabilizācijas process, joprojām strādā dome, bet pašvaldības finansiālo darbību uzrauga valsts iecelts stabilizācijas procesa uzraugs.

Pašvaldības darbs notiek, stingri ievērojot apstiprināto stabilizācijas plānu, reizi ceturksnī atskaitoties FM par tā izpildi.

Likums "Par pašvaldību finanšu stabilizēšanu un pašvaldību finansiālās darbības uzraudzību" nosaka kārtību, kādā tiek veikta pašvaldību finanšu stabilizācija, lai nodrošinātu likumā noteikto pašvaldību pastāvīgo funkciju izpildi gadījumos, kad pašvaldības nonākušas ārkārtējās finansiālās grūtībās.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!