Foto: LETA

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs trešdien, 30. augustā, tiksies ar "Apvienoto sarakstu" (AS), lai uzklausītu politiskā spēka redzējumu par nākamās koalīcijas modeli, tomēr Rinkēvičs šo tikšanos raksturo kā aprunāšanos, jo patlaban koalīcijas sarunas vada Ministru prezidenta amata kandidāte Evika Siliņa (JV) un Valsts prezidents negrasās sākt konsultācijas par citu premjera amata kandidātu.

Trešdien preses konferencē Valsts prezidents vērtēja līdzšinējo politisko spēku sadarbības sarunu gaitu, kas iezīmē šauru nākamo koalīciju "Jaunās Vienotības" (JV), Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un "Progresīvo" sastāvā. 

Patlaban nav zināms, vai koalīcijai varētu pievienoties AS, kas izstrādājis savu koalīcijas modeli, kā neformāli pausts, "Progresīvos" koalīcijā aizstājot ar Nacionālo apvienību (NA).

Savukārt demisionējušais Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) žurnālistiem atzina, ka patlaban koalīcijās sarunās problēma ir AS. 

"Ja AS nav gatavs izveidot alternatīvu valdību, tad viņiem atbildīgi būtu jānāk strādāt piedāvātajā valdībā. Viņi nevar izlemt – ko viņi grib un ko negrib. Šī ir bezatbildīga rīcība," pauda Kariņš.

Viņa ieskatā, nevar būt tā, ka viena politiskā spēka dēļ nav skaidrības par nākamo koalīciju.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!