Foto: LETA

Rīgas domes Mājokļu un vides komiteju turpmāk vadīs Viesturs Zeps (LA), savukārt par Sociālo lietu komitejas vadītāju ievēlēts Juris Radzevičs (GKR).

Komiteju vadītāju nomaiņa nepieciešama, jo partija "Progresīvie" turpmāk domē strādās opozīcijā.

Zeps šajā amatā nomainīja līdzšinējo komitejas vadītāju Selīnu Vancāni (P), savukārt Radzevičs stājās Viestura Kleinberga (P) vietā.

Kā paveicamos darbus Zeps min jaunu mājokļu nodrošināšanas rīdziniekiem, ēku siltināšanas un iekšpagalmu labiekārtošana, pieejamu pašvaldības īres namu celtniecības sagatavošana.

Tāpat Mājokļu un vides komitejas viena no prioritātēm turpmāk būs gaisa piesārņojama mazināšana galvaspilsētā, jo pašreizējie darbi neesot pietiekami. Plānots arī motivēt iedzīvotājus šķirot atkritumus, pašvaldībai līdzfinansējot bioloģiski noārdāmo atkritumu dalīta savākšanu.

"Pastiprināta uzmanība tiks pievērsta arī pašvaldības uzņēmuma "Rīgas namu pārvaldnieks" darbībai un Mājokļu un vides departamenta darbinieku kapacitātes stiprināšanai, tostarp pastāvīga direktora iecelšanai," sacīja komitejas priekšsēdētājs.

Mājokļu un vides komiteja trešdien arī nolēma par komitejas priekšsēdētāja vietnieci ievēlēt Natāliju Ābolu (GKR), kura šajā amatā nomainīs Mairitu Lūsi (P).

Savukārt Radzevičs, ieskicējot komitejas turpmāko darbu, norādīja, ka turpinās iesāktos darbus, gādājot par mazaizsargātākajām sabiedrības grupām, paaugstinot atalgojumu sociālās jomas darbiniekiem un uzlabojot pašvaldības sniegto pakalpojumu kvalitāti.

Komiteja arī nolēma par priekšsēdētāja vietnieci ievēlēt deputāti Aneti Jēkabsoni-Žogotu (LA).

Jau ziņots, ka pirmdien pārmaiņas komiteju vadībā piedzīvoja Drošības un kārtības komiteja, kur līdzšinējo vadītāju Lindu Ozolu ("Kods Rīgai") nomainīja Māris Mičerevskis (KR).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!