Foto: LETA

Ceturtdien, 17. augustā, sešas Rīgas domes frakcijas preses konferences laikā parakstīja jaunās domes koalīcijas sadarbības memorandu. Tajā deputāti apņemas strādāt rīdzinieku labā, bet sola arī praktiskas lietas, piemēram, iesaldēt savas algas.

Jaunajā koalīcijā strādās "Jaunā vienotība", Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", Latvijas Reģionu apvienība, deputātu bloks "Kods Rīgai", "Gods kalpot Rīgai!", "Latvijas attīstībai", "Kustība Par!" un divi neatkarīgie deputāti.

Savukārt mēra amatam koalīcija virza Vilni Ķirsi (JV).

No laulībām 18 gadu vecumā uz jaunām

Kā norādīja Ķirsis, rīdzinieki ir noguruši no politiskām spēlēm un drāmas visas vasaras garumā, savukārt vēlētāja mandāts uzliek atbildību strādāt. JV visas vasaras garumā ir izgājusi vairākus sarunu lokus un vienojusies ar tiem spēkiem, kas "apzinās savu atbildību rīdzinieku priekšā".

NA/LRA frakcijas pārstāvis Edvards Ratnieks norādīja, ka šī ir svētku diena, jo partijas nonākušas pie cienījama rezultāta – "esam paziņojuši, ka vēlamies strādāt". Toties Juris Radzevičs (GKR) atcerējās kādu senu interviju, kurā paudis vēlēšanos ar Ķirsi spēlēt vienā komandā.

"Kods Rīgai" pārstāve Linda Ozola pauda, ka iepriekšējā koalīcijā ir pieļautas kļūdas. Viņa šo laiku salīdzināja ar precēšanos 18 gadu vecumā, kur īsti neesot sapratnes, kā kopīgi dzīvot, un pēc trīs gadu kopdzīves izrādījies, ka attiecību partneru intereses atšķiras. Jauno koalīciju Ozola raksturoja kā aprēķina laulības – bieži vien tieši tādas esot visnoturīgākās. Par aprēķinu viņa dēvēja rīdzinieku intereses, kuras iepriekšējā koalīcijā nereti palikušas otrajā vietā.

Ko apņemas jaunā koalīcija

Jaunā koalīcija apņemas atjaunot Frakciju padomi, kas nodrošinās sadarbību ar visām Rīgas domē ietilpstošajām frakcijām. Tāpat tiks atjaunota pretkorupcijas komisija, kuras uzdevumus būs piedāvāt uzlabojumus Rīgas pārvaldībai, lai novērstu korupcijas iespējamību par interešu konflikta u.c. jautājumiem.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!