Foto: Viesturs Radovics, DELFI
Vai jūs zinājāt, ka stāsts par eju zem Daugavas ir patiess? To gan nav rakuši zvēri, viduslaiku mūki, Pēteris I vai nacisti. Patiesība ir krietni vienkāršāka – šo tuneli, pa kuru var iziet no viena Daugavas krasta uz otru zem upes, 2000. gadu sākumā uzbūvēja Rīgas pašvaldība, lai savienotu Daugavas labā un kreisā krasta komunikācijas. Portāls "Delfi" piedāvā ekskluzīvu reportāžu no šī tuneļa, kurā iekļūt nepiederošām personām ir pilnīgi neiespējami.


Tā kā tunelis ir kritiskās infrastruktūras objekts, "Rīgas ūdens" publiski neatklāj tā precīzu atrašanās vietu. Tuneļa ieeja gan vienā, gan otrā Daugavas krastā atrodas slēgtā teritorijā. Brauciens uz slepeno objektu ir ļoti nervozs – rit Latvijas–Vācijas basketbola mača pēdējās minūtes, kas liek vairāk pievērst uzmanību spēles rezultātam telefonā, nevis tam, kas notiek apkārt. No malas nav iespējams pateikt, ka šeit atrodas ieeja iespaidīgā inženiertehniskā būvē. Netālu plūst Daugava, var saskatīt arī pretējo Daugavas krastu. No ārpuses ieeju tuneļa būvē fotografēt nedrīkst.

Lai tiktu līdz tunelim, ir jākāpj pa stāvām, drebelīgām trepēm gandrīz 30 metrus lejā lielā šahtā. Tās dibenā ir ieeja tunelī.

Tā kā tunelis nav domāts

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!