Foto: DELFI
Rīgas centrā izveidotas pirmās desmit elektroskrejriteņu stāvvietas, un šajā rudenī būs vēl 30. Šobrīd tās kalpo par rekomendāciju skūteru vadītājiem, taču no nākamā gada būs obligātas – ja nomas skūteris būs noparkots citur, brauciens netiks pabeigts, un "naudiņa skaitīsies".

Pirmdien, 11. septembrī, Rīgas dome pilsētas centrā rīkoja preses konferenci, kurā informēja par elektrisko skrejriteņu stāvēšanas zonu ieviešanas plānu.

Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV), ieskicējot jaunā likuma darbību, mērs minēja, ka vietās, kurās ir blīva cilvēku kustība, piemēram, pilsētas centrā, skrejriteņus varēs atstāt tikai speciālās parkošanās vietās, netraucējot gājēju pārvietošanos. "Šobrīd tas ir rekomendējoši, bet ejam uz to, ka tas būs obligāti," sacīja Ķirsis.

Šobrīd Rīgas centrā ir desmit šādas stāvvietas, taču šajā rudenī plānots izveidot vismaz vēl 30.

Kad regulējums stāsies spēkā, braucienu nevarēs pabeigt vietās, kur nav šīs zonas – "naudiņa skaitīsies," pauda Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). "Uzsveru šo piedāvājumu vairāk kā tādu signālu sabiedrībai par domāšanas veidu, par kultūru, ieradumiem. Radinām pie kārtības," atzina Rīgas domes deputāts.

Gājējiem netraucēs

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!