Foto: LETA

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) ministru amatiem virza 14. Saeimas vēlēšanu "lokomotīves" jeb politiķus, kas saņēmuši vislielāko vēlētāju atbalstu, portālam "Delfi" sacīja ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Viktors Valainis.

Otrdien notika ZZS frakcijas sēde, kurā politiskais spēks pārrunājis ar nākamās koalīcijas izveidi saistītu jautājumus, tostarp politiskais spēks konceptuāli atbalstījis valdības deklarāciju, kā arī vienojies par personām, kas tiks virzītas ministru amatiem.

Pēc Valaiņa teiktā, tās būs personas, kuras "izgājušas cauri vēlēšanu sietam". "Visi ZZS līderi tiks virzīti darbam valdībā. Ar līderiem saprotam vēlēšanu lokomotīves," paskaidroja Valainis un attiecās atklāt, kurš ZZS politiķis ieņems kuru amatu, jo to paziņošot premjera amata kandidāte Evika Siliņa (JV).

14. Saeimas vēlēšanu rezultāti liecina, ka ZZS Rīgas saraksta līderis ir Gunārs Kūtris, kurš iepriekš neoficiāli minēts kā Saeimas spīkera amata kandidāts. ZZS līderis Vidzemē ir Armands Krauze, kurš neoficiāli tika minēts kā zemkopības ministra amata kandidāts.

ZZS Latgales līderis ir Kaspars Melnis, kura vārds izskanējis saistībā ar ekonomikas ministra amatu. ZZS Kurzemes līderis ir Uldis Augulis, kurš neoficiāli minēts kā labklājības ministrs. Savukārt ZZS Zemgales līderis ir Valainis, kurš neatklāja, kādu ministra amatu varētu ieņemt. Tas nozīmē, ka Valainis arī vairs nebūs ZZS Saeimas frakcijas vadītājs.

Jau vēstīts, ka plānots, ka Saeima par Evikas Siliņas (JV) vadīto Ministru kabinetu lems jau šo piektdien, 15. septembrī, tomēr ministru portfeļu sadalījums nav skaidrs. Zināms vien tas, ka nākamajā valdībā "Jaunā Vienotība" iegūs astoņus krēslus, Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) – četrus, bet "Progresīvie" - trīs.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!