Foto: Publicitātes foto

Saistībā ar drošības apsvērumiem, otrdien, 19. septembrī, plānots slēgt Latvijas un Baltkrievijas robežšķērsošanas vietu Silenē.

Otrdien valdība plāno lemt par grozījumiem rīkojumā "Par pastiprināta robežapsardzības sistēmas darbības režīma izsludināšanu".

Ar grozījumiem regulējumā plānots apturēt uz autoceļa uz valsts robežas ar Baltkrieviju izveidoto Silenes robežšķērsošanas vietas darbību, ņemot vērā pēdējās diennaktīs konstatēto lielo Latvijas un Baltkrievijas robežas nelikumīgās šķērsošanas un tās mēģinājumu gadījumu skaitu un resursu pārdislocēšanas nepieciešamību.

Lēmums par Silenes robežšķērsošanas vietas slēgšanu stāsies spēkā līdz ar valdības lēmumu, tātad paredzams, ka otrdien, 19. spetembrī.

Iekšlietu ministrijas (IeM) izstrādātajā dokumentā norādīts, ka nelegālās imigrācijas spiediens no Baltkrievijas īsā laika periodā ir trīskāršojies.

Tāpat ministrijā skaidro, ka uz autoceļiem uz valsts robežas ar Baltkrieviju ir izveidotas robežšķērsošanas vietas – Pāternieki un Silene.

Lai nodrošinātu personām reālu iespēju gan ieceļot, gan arī iesniegt patvēruma pieteikumu iespējami īsā laikā, ir apturama tikai vienas robežšķērsošanas vietas darbība – Silenes robežšķērsošanas vieta.

Caur Sileni vidēji diennaktī ieceļo 625 un izceļo 605 personas, kā arī vidēji diennaktī iebrauc 87 un izbrauc 85 kravas transportlīdzekļi.

Lai būtiski neietekmētu kravu pārvadājumus, kā arī akūti nepieciešamos braucienus, kas saistīti ar nepārtrauktu darba attiecību izpildi, humāniem apsvērumiem, nepārvaramu varu, uz Latvijas un Baltkrievijas robežas darbību turpinās Pāternieku robežšķērsošanas vieta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!