Foto: Valsts kanceleja
17 amati, "Moskvich", "Vespa", deviņi dzīvokļi, kā arī nepilnu 30 eiro laimests – tās ir tikai dažas no lietām, ko savās 2022. gada valsts amatpersonas deklarācijās norādījuši pagājušajā nedēļā Ministru prezidentes amatā apstiprinātā Evika Siliņa (JV) un viņas ministru komanda. "Delfi" pēc Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Publiskojamo datu bāzē pieejamās informācijas piedāvā uzzināt, kas redzams politiķu pērnā gada deklarācijās.

Jau vēstīts, ka piektdien Saeima apstiprināja jauno valdību.

Nākamo koalīciju veido trīs politiskie spēki – 14. Saeimas vēlēšanās uzvarējusī "Jaunā vienotība" (JV), kā arī Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un partija "Progresīvie". Jaunajā valdībā JV pārstāvēs astoņi politiķi, ZZS – četri, bet "Progresīvos" – trīs.

Silņa uzkrāj Austrijas bankā

Siliņa pērn bija Saeimas deputāte un Ministru prezidenta parlamentārā sekretāre, kā arī darbojās partijas "Vienotība" valdē un Sabiedrības integrācijas fonda padomē. 

Siliņa kā kopīpašumu deklarējusi dzīvokli un zemi Rīgā, bet viņas lietošanā ir zeme un ēkas galvaspilsētā. 

Politiķei pieder 2007. gadā ražota "Mercedes Benz GL 420" automašīna.

Austrijas apdrošināšanas kompānijā AS "Grazer Wechselseitige Versicherung Aktiengesellschaft" Siliņa uzkrājusi 10 611,02 eiro.

Pērn Valsts kancelejas maksātā alga bijusi 49 814,78 eiro. No Saeimas deputāta algas tagadējā premjere iepriekš bija atteikusies.

Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) pērn Siliņai samaksājusi 1950 eiro pabalstu, bet AS "Citadel banka" maksātie procenti bijuši 0,23 eiro.

Kariņam ASV uzņēmumu akcijas

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!