Foto: LETA

Oficiāla informācija par samilzušajām domstarpībām Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) Neatliekamās medicīnas centra darbinieku vidū no iesaistītajām pusēm ir teju vai jāvelk ar knīpstangām. Konflikts starp Neatliekamās medicīnas centra vadītāju Robertu Fūrmani un vairākiem viņa padotajiem uzviļņojis tik augstu, ka daļai strīdnieku mainīti amata pienākumi, celta arī prasība tiesā. "Delfi" skaidro, kāda notikušajā ir Fūrmaņa loma un vai pacientus varētu ietekmēt tas, ka "ātro" mediķi ir "uz nažiem".

Strīdu starp abām pusēm pirmajā instancē 9. oktobrī sāks šķetināt Rīgas pilsētas tiesā, ir uzsākts civilprocess. Prasītāja šajā lietā ir neatliekamās medicīnas ārsta palīdze jeb feldšere Veronika Šamarina. Viņa apstrīd slimnīcas vadības rīkojumu, ar kuru mainīti viņas amata pienākumi. Tāpat viņa arī lūdz piešķirt morālā kaitējuma kompensāciju.

Sūdzas par psiholoģisko teroru


Strīds starp vadību un mediķiem gada sākumā risinājās arī universitātes slimnīcā otrpus Daugavai – Latvijas Onkoloģijas centra Onkoķirurģijas klīnikā. Konflikts Stradiņa slimnīcā atšķiras ar to, ka ir celta prasība tiesā.

Ārpus PSKUS sienām konflikta cēlonim ir divas versijas, kas abas ir apstiprinātas ar vairāku avotu teikto

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!