Foto: F64
Uz Latvijas Onkoloģijas centra (LOC) Onkoķirurģijas klīnikas vadītāja Armanda Sīviņa papīru kaudzes apkrautā galda ir uzmesta viņa mīļākā operāciju cepure. To rotā oranžas liesmas. Tādas sprakšķ arī nesaskaņās starp vairākiem LOC speciālistiem un Rīgas austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) valdi. Kā tās atsauksies uz onkoloģijas pacientiem un kurš "ugunsgrēku" var apturēt, pirms tas pieņēmies spēkā, skaidro "Delfi".

Onkoloģijas pacienti ilgi gaidīt palīdzību nevar. Citādāk to nesagaidīs. Atklājot vēzi, jārīkojas ātri. Kā stāsta Sīviņš, LOC ķirurgi cenšas pacientam veikt nozīmēto operāciju divu, trīs nedēļu laikā kopš brīža, kad top zināms, ka tādu vajadzēs. Ja situācija ir "karstāka", tad operē agrāk. "Mēs saspiežamies un organizējam savu darbu," noteic klīnikas vadītājs. Labi ieeļļotā komanda mainījās, kad darbu atstāja divi LOC galvas un kakla ķirurģijas nodaļas ārsti. 

Ķirurgu aiziešana raisīja bažas par to, kā nodaļa turpinās darbu un kurš palīdzēs pacientiem. Kā liecina "Delfi" noskaidrotais, šīs bažas līdz galam joprojām nav izklīdinātas. Divi pieredzējušie LOR ķirurgi esot aizstāti ar pensionēto ārsti Intu Trauciņu, kura pacientus pieņems ambulatori, un tikko sertificētu mediķi. Centrā strādājošajiem ārstiem pieejamā informācija liecina, ka nule sertificētajai ārstei patstāvīgi veikta operācija vēl ir tikai priekšā, tāpēc par pieredzējušu viņu gluži saukt nevarot.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!