Foto: AFP/Scanpix/LETA

Valsts drošības dienests (VDD) vērtē skandalozā kanādiešu psihologa Džordana Pītersona izteikumus par Krievijas agresīvo karu Ukrainā, tomēr par kādām konkrētām darbībām pret Pītersonu, kuram pēc mēneša paredzēta uzstāšanās Rīgā, VDD pagaidām nerunā.


Džordans Pītersons oktobrī Rīgā noslēgs savas jaunākās grāmatas "Ārpus kārtības: vēl 12 dzīves likumi" popularizēšanas tūri, savus Latvijas fanus viņš pulcēs 27. oktobrī "Arēnā Rīga". Biļešu cenas uz šo pasākumu svārstās no 40 līdz 100 eiro. Pasākums norisināsies angļu valodā un ilgs vairāk nekā stundu. Kā pārliecinājās portāls "Delfi", pašlaik uz pasākumu var iegādāties vēl daudz biļešu teju visos arēnas sektoros. 

Drīz pēc ziņas par kanādiešu domātāja gaidāmo ierašanos Rīgā savu neizpratni sociālajos tīklos pauda dažādi latviešu interneta aktīvisti, sakot, ka Pītersonam, ņemot vērā viņa izteikumus par Krievijas iebrukumu Ukrainā, Latvijā nav vietas. Pītersona vizīti Baltijā organizē lietuviešu uzņēmums "MB Mindnet", dienu iepriekš Pītersons uzstāsies arī Viļņā.

Kā noskaidroja "Delfi", Pītersona vizīte likusi sarosīties arī Valsts drošības dienestam. "Varam apstiprināt, ka VDD ir pievērsis uzmanību kanādiešu izcelsmes psihologa Džordana Pītersona izteikumiem par Krievijas sākto karu Ukrainā, kuri ir atbilstoši Kremļa propagandas vēstījumiem. VDD vērtē šos izteikumus savas kompetences ietvaros. Ņemot vērā dienesta darba specifiku, VDD patlaban no plašākiem komentāriem atturēsies," norāda VDD.

Iestidzis naivuma miglā

Pērn oktobrī savu pirmizrādi Jaunajā Rīgas teātrī piedzīvoja režisora Alvja Hermaņa izrāde "Žižeks. Pītersons. Gadsimta duelis", kur kanādiešu psihologa lomā iejutās Kaspars Znotiņš. Sarunā ar "Delfi" aktieris atzīst, ka šobrīd Pītersons

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!