Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
Nedēļas nogalē Rīgai pāri gāja spēcīga vētra, kas raisījusi postažu ne tikai parkos, bet arī dzīvojamo māju pagalmos. Bet kam pienākas sazāģētais koks?

Kas jādara, kad nogāzies koks?

Pamanot vēja nolauztus objektus, kā arī kokus vai to zarus, kas apdraud apkārtējo drošību, aicinām iedzīvotājiem nekavējoties jāzvana uz tālruni 112 un jāziņo par notikušo, lai bīstamo situāciju iespējami ātrāk varētu novērst.

Gadījumos, kad koks ir nogāzies uz privātīpašumā esoša zemesgabala, obligāti ir jāveic nolūzušā koka fotofiksācija, kas pēcāk jāpievieno iesniegumam, informējot par faktu arī Rīgas pilsētas būvvaldi.

Savukārt ja koks vai liels zars ir nokritis daudzdzīvokļu mājas iekšpagalmā, sabiedriskās ēkas tuvumā vai konkrētās teritorijas pagalmā, tad iedzīvotājiem ir jāvēršas ēkas vai zemesgabala apsaimniekotāja. Savukārt zemesgabala/ēkas īpašniekam/tiesiskajam valdītājam pēc tam jāvēršas Būvvaldē. Ja māju apsaimnieko "Rīgas namu pārvaldnieks", tad iedzīvotājam ar pieteikumu jāvēršas pie mājas namu apsaimniekotāja vai jāzvana uz vienoto informatīvo tālruņa numuru 8900.

Kam pienākas nokritušais koks?

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!