Foto: EP

Otrdienas vakarā svinīgā ceremonijā, klātesot visu Eiropas Savienības (ES) valstu balvas finālistiem, pasniegtas Eiropas Pilsoņu balvas Latvijas laureātiem - Sarunu festivālam Lampa un Twitter konvojam, informē balvas organizatori.

Pozņaka izveidotais "Tviterkonvojs" uzsāka darbu īsi pēc Krievijas uzsāktā pilna mēroga iebrukuma Ukrainā 2022. gada februārī. Projekta mērķis ir apvienot tos Latvijas iedzīvotājus, kuri vēlas palīdzēt Ukrainai gan ar brīvprātīgo darbu, gan ziedojot savas automašīnas un līdzekļus automašīnu iegādei, kuras tiek ik nedēļu nogādātas uz Ukrainu.

Savukārt sarunu festivāls "Lampa" ik vasaru Cēsu pils parkā pulcē vairākus tūkstošus cilvēku, lai spriestu par aktuāliem jautājumiem. Nākamajā gadā festivāls notiks jau 10. reizi.

Kopā otrdien Briselē pasniegtas 38 balvas ES pilsoniskiem projektiem kā apliecinājums un atzinība tādām iniciatīvām, kas dod ieguldījumu Eiropas sadarbībā un veicina Eiropas kopīgās vērtības.

Šogad kopumā tika iesniegti 216 pieteikumi no dažādām ES valstīm, no kuriem atbalstīti tie cilvēki, cilvēku grupas vai organizācijas, kas īpaši veicinājušas savstarpēju sapratni, spēcinājušas Eiropas Savienības garu.

Kandidātus balvai var pieteikt jebkurš, kā arī, to var darīt Eiropas Parlamenta deputāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!