Foto: Pixabay

Saeima ceturtdien, 7. decembrī, lēma 2024. gadā par 20% celt azartspēļu nodokli, tādējādi valsts budžets papildus iekasētu piecus miljonus eiro.

To paredz parlamentā atbalstītie grozījumi likumā par izložu un azartspēļu nodevu un nodokli, kas ir daļa no 2024. gada budžetu pavadošās likumprojektu pakotnes.

Izmaiņas atbalstīja 78 deputāti.

Kā iepriekš skaidroja Finanšu ministrijā (FM), izmaiņas tika izstrādātas, lai sabalansētu nodokļa likmes ar inflācijas un vidējo algu pieaugumu valstī, kā arī palielinātu ieņēmumus valsts budžetā un nodrošinātu valsts izdevumu pozīciju segšanu.

Likuma izmaiņas paredz sākot ar 2024. gadu paaugstināt par 20% azartspēļu nodokļa likmi azartspēļu automātiem (par katra azartspēļu automāta katru spēles vietu) par kalendāro gadu no 5172 eiro uz 6204 eiro, tādējādi valsts budžets papildus iekasētu 2,35 miljonus eiro.

Ar likuma izmaiņām arī par 20% paaugstināta azartspēļu nodokļa likme ruletei un kāršu un kauliņu spēlei (par katru galdu) par kalendāro gadu no 28 080 eiro uz 33 696 eiro, tādējādi nākamgad budžetā papildus plānots iekasēt 114 000 eiro.

Saeima arī lēma paaugstināt par 20% azartspēļu nodokļa likmi interaktīvajām azartspēlēm no 10% apmēra uz 12% apmēru no šīs spēles organizēšanas ieņēmumiem, tādējādi budžets varētu papildus iekasēt 2,75 miljonus eiro.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!