Foto: LETA
Aizvadītajās brīvdienās daudzi piedzīvojumu kārotāji, kuri vēlējās izmēģināt braucienu jaunajās "dzeltenmelnajās bitītēs" jeb ViVi elektrovilcienos, piedzīvoja vilšanos – izplānotajā maršrutā, kurā pēc uzņēmuma vēl piektdien publiskotās informācijas bija jādodas jaunajam vilcienam, pasažierus uzņemt bija gatavi vien vilcieni "seniori".

To novēroja gan portāls "Delfi", gan arī sociālo mediju lietotāji, kas neslēpa sarūgtinājumu vietnē "X".


Kā portālam "Delfi" teica AS "Pasažieru vilciens" Komunikācijas un mārketinga daļas vadītāja Sigita Zviedre, primārais iemesls ir strāvas noņēmēja darbības nepilnība vienam no sastāviem, pie kuras novēršanas piegādātāja pārstāvji šobrīd strādā.

Attiecīgi pasažieru pārvadājumi nedēļas nogalē tika izpildīti ar diviem "Škoda" elektrovilcienu sastāviem plānoto trīs vietā.

Uzņēmums atvainojas par sagādātajām neērtībām.

Uzņēmuma pārstāve portālam "Delfi" sacīja, ka patlaban pasažieru pārvadājumi tiek veikti ar diviem "Škoda" elektrovilcienu sastāviem, trešajam tiek novērsta konstatētā strāvas noņēmēja darbības nepilnība. Pagaidām nav zināms, kad ceļā dosies visi trīs vilcieni.

Tāpat precīzi nav zināms, bet turpinās darbs arī pie jaunu elektrovilcienu pieņemšanas.

"Škoda Group" ir izvirzījusi mērķi līdz šī gada beigām nodot "Pasažieru vilcienam" līdz pat 19 jauno elektrovilcienu sastāviem.

Jau ziņots, ka AS "Pasažieru vilciens", kas darbojas ar zīmolu "ViVi", piektdien publicēja jauno elektrovilcienu kursēšanas grafiku no sestdienas, 16. decembra, līdz pirmdienai, 18. decembrim.

Ar pirmo jaunā elektrovilciena braucienu var iepazīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!