Foto: DELFI

Saeima ceturtdien, 21. decembrī, pirmajā lasījumā atbalstīja Nacionālās drošības komisijas izstrādāto likumprojektu, ar kuru valsts īpašumā tiks pārņemta ēka "Maskavas nams" Rīgā, Marijas ielā 7, turpmāk šo ēku attīstot kā vietu palīdzības sniegšanai Ukrainai.

Saeima pieņēma likumu "Par rīcību ar nekustamo īpašumu, kas nepieciešama valsts drošības apdraudējuma novēršanai". Likumprojektam noteikta steidzamība, tas nozīmē, ka regulējums tiks skatīts divos lasījumos. Galīgajā lasījumā likumprojektu plānots skatīt nākamā gada sākumā.

Likumprojektu pirmajā lasījumā atbalstīja 73 deputāti, bet "pret" balsoja "Stabilitātei!" frakcija un pie frakcijām nepiederošā deputāte Glorija Grevcova.

Atšķirīgi viedokļi par ēku

Debatēs par minēto likumu pret to uzstājās opozīcijas deputāts Ainārs Šlesers (LPV). Viņš šo lēmumu nodēvēja kā lieku nodokļu maksātāju naudas izlietošanu, jo ēkas uzturēšana izmaksās 500 000 eiro, turklāt situācijā, kad valsts nespēj apsaimniekot tās īpašumā esošos namu, piemēram, Stūra māju. Šlesers pauda pārliecību, ka "Maskavas namam" nav nekādas saistības ar valsts drošību, kā to anotācijā skaidro Nacionālās drošības komisija.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!