Foto: LETA

"Pasažieru vilciens" atzīst, ka aukstums ietekmējis jaunos "Škoda Vagonka" elektrovilcienus, tādēļ otrdien, 9. janvārī, būs atcelti vairāki reisi, liecina PV publicētā informācija.

"Saistībā ar sala radīto ietekmi uz jauno elektrovilcienu tehnisko stāvokli un mašīnistu veselību esam spiesti 9. janvārī atcelt četrus reisus Slokas un trīs reisus Saulkrastu virzienā," teikts PV paziņojumā. "Ja esat paspējuši iegādāties biļetes šiem reisiem, tās drīkst izmantot citos reisos."

Saulkrastu virzienā atcelti reisi Saulkrasti – Rīga (atiet no Saulkrastiem 5.29), Rīga – Saulkrasti (atiet no Rīgas 6.43) un Saulkrasti – Rīga (atiet no Saulkrastiem 8.39).

Savukārt Slokas virzienā atcelti otrdienas vakara reisi: Rīga – Dubulti (atiet no Rīgas 18.24), Dubulti – Rīga (atiet no Dubultiem 19.18), Rīga – Sloka (atiet no Rīgas 20.58) un Sloka – Rīga (atiet no Slokas 22.18).


Pirmās lielākās problēmas ar jaunajiem vilcieniem radās neilgi pēc gadu mijas, kad reisos spēja doties tikai seši no 11 jaunajiem "Škoda" elektrovilcieniem. Ķibeles ar jaunajiem elektrovilcieniem bija teju katru dienu šajā gadā, bet pirmo reizi PV atceļ reisus jau iepriekšējā vakarā.

Pēc pirmajām likstām PV pārstāvji pieļāva, ka sals varētu būt iemesls, bet akcentēja, ka "Pasažieru vilciens" un "Škoda Group" pārstāvji veic pārbaudes un izmeklē notikumus. 3. janvārī satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P) apgalvoja, ka visi atklātie jauno elektrovilcienu defekti tiek novērsti garantijas ietvaros, bet nekas netika minēts par sala ietekmi uz problēmām.

"Gandrīz bez izņēmumiem, jaunu vilcienu ekspluatācijas uzsākšanas fāzē sagaidāmi defekti. Pēc "Škodas" starptautiskās pieredzes pirmajā nedēļā labākajā gadījumā 70-80% plānoto vilcienu ir pilnībā operacionāli. Mēs neizceļamies uz citu valstu fona. Atceramies kaut vai izaicinājumus, ar kādiem līdzīgos apstākļos saskaras mūsu kaimiņi Igaunijā – sistemātisku defektu novēršana prasīja vairākus gadus, un bija nepieciešama arī atkārtota vilcienu sertifikācija," norādīja Briškens.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!