Foto: LETA

Latvijas Radio kā stratēģiski nozīmīgā objektā ir jābūt iespējai nodrošināt informācijas apriti arī ārkārtējā situācijā, uzsver par aizsardzību un medijiem atbildīgie ministri. Piektdienas ugunsgrēks Latvijas Radio parāda vājās vietas krīzēs un sadarbībā. To radio vadība, lai šādas situācijas – ētera vietā vairākas stundas skanoša instrumentālā mūzika – neatkārtotos, solās novērst.

Esošajā ģeopolitiskajā situācijā nepieļaujams gadījums

Viena no pirmajām amatpersonām, kas vērsa uzmanību uz incidenta nopietnību, bija Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs. Viņš situāciju raksturoja kā nepieņemamu un jau pirmdien tikās ar Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi (SEPL). Īsi pēc tam, kad SEPLP bija ticies ar Latvijas Radio valdi.

Portāls "Delfi" situāciju komentēt aicināja par aizsardzību atbildīgo ministru Andri Sprūdu (P) un par mediju jomu atbildīgo – kultūras ministri Agnesi Loginu (P). "Nav pieļaujams, ka ārkārtējā situācijā valstij stratēģiski svarīgā informācijas kanālā tiek atskaņota tikai mūzika bez informācijas par notikušo," uzsver kultūras ministre.

Arī aizsardzības ministrs norāda, ka ņemot vērā šī brīža ģeopolitisko situāciju mūsu reģionā un pasaulē kopumā, sabiedrības satraukums pēkšņo informācijas trūkumu radio ēterā brīdī, kad ēkā notika sadūmojums, ir saprotams. Latvijas Radio ir jāspēj nodrošināt sabiedrības informēšana arī iekšēju ārkārtas situāciju gadījumos, ne tikai valstiska mēroga ārkārtas situācijās.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!