Foto: Privātais arhīvs

Nedēļas nogalē Saeimas deputāts Ainārs Šlesers (LPV) sociālajos medijos palepojās ar šķietami izdevīgu viņa un vēl septiņu parlamentāriešu braucienu – vizīti Ķīnā, uzsverot, ka tas budžetam nav izmaksājis ne centa. Komentējot šo Latvijas politiķu "ekskursiju", Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Ķīnas Studiju centra vadītāja Una Aleksandra Bērziņa-Čerenkova portālam "Delfi" saka, ka tā nav uzreiz vērtējama kā negatīva, taču tai ir arī savi riski. Arī Satversmes aizsardzības birojā (SAB) norāda, ka Ķīnas intereses – politiskā un ekonomiskā klātbūtne – mūsu reģionā izplatās arvien jūtamāk.

Šlesers un deputāti Ķīnu apmeklējuši, lai veicinātu abu valstu sadarbību. Viņš ir Saeimas deputātu grupas sadarbības veicināšanai ar Ķīnas parlamentu vadītājs. Kopā ar deputātiem Ķīnā ieradusies arī Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) uzņēmēju delegācija.

Kā redzams deputāta publiskotajos foto, bez Šlesera uz Ķīnu devušies arī citi parlamentārieši: Aleksandrs Kiršteins (NA), Ričards Šlesers (LPV), Linda Liepiņa (LPV), Ramona Petraviča (LPV), Viktorija Pleškāne (S), Edmunds Teirumnieks (NA) un Kristaps Krištopāns (LPV).

Minētā vizīte uz Ķīnu organizēta kā privātpersonu brauciens, to portālam "Delfi" apstiprina SAB.

Arī Saeimas prezidija redzeslokā šis brauciens nav nonācis.

Politiskā spēka "Latvija pirmajā vietā" (LPV) pārstāve Līga Krapāne uzsver, ka tas nav privātpersonu brauciens, jo Saeimas deputāti ir Latvijas pilsoņu vēlēti pārstāvji, līdz ar to deputātiem nav jāsaskaņo vai jāatskaitās kādam par savām vizītēm atšķirībā no izpildvaras.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!