Foto: Publicitātes foto
Šā gada 19. janvārī, piedaloties Valsts prezidentam Edgaram Rinkēvičam, tika atklāta jaunā Valsts drošības dienesta (VDD) ēka, portāls "Delfi" uzzināja Valsts prezidenta kancelejā.

Preses paziņojumā citēts Rinkēvičs, kurš norādījis, ka VDD īsteno aktīvas pretizlūkošanas darbības, lai pretdarbotos prokremliskām un pretvalstiskām aktivitātēm.

Kā vēsta "lsm.lv", ēkas atklāšanā piedalījās arī Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS) un iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV).

Savukārt aģentūra LETA ziņo, ka būvdarbus Brīvības ielā 207 atbilstoši "Sarma&Norde arhitekti" izstrādātajam projektam veica AS "UPB", bet informācija par projekta izmaksām netika atklāta kā klasificēta. Ēkas arhitektūra izceļas ar to, ka tās fasādei nav logu, bet tikai to stilizācijas.

Foto: Publicitātes attēli

"Mūsu valsts pirmo aizsardzības līniju veido Latvijas drošības iestādes, kuru primārais uzdevums ir prognozēt un novērst apdraudējumus nacionālajai drošībai sadarbībā ar NATO un Eiropas Savienības drošības iestādēm. Mūsdienu ģeopolitiskajos apstākļos tas ir sevišķi nozīmīgi," sacīja Valsts prezidents.

Pats dienests atgādina, ka turpmāk vēstules dienestam sūtāmas uz jauno adresi: Brīvības gatve 207, Rīga, LV-1039.

VDD ir viena no trim Latvijas drošības iestādēm – pretizlūkošanas un iekšējās drošības dienests, kas darbojas iekšlietu ministra pārraudzībā un pilda likumos noteiktas kompetences uzdevumus.

"Delfi" jau ziņoja, ka precīzas būvniecības izmaksas netiek atklātas, jo tās ir valsts noslēpums, taču publiski izskanējusī informācija liecina, ka tās būvniecība izmaksājusi starp 30 un 50 miljoniem eiro.

Tāpat ziņots, ka atbilstoši 2017. gadā pieņemtam valdības lēmumam Rīgā, Brīvības gatvē 207, plānota VDD ēkas būvniecība.

Ministru kabinets jau 2008. gadā lēma par jaunas ēkas būvniecības nepieciešamību VDD (tobrīd – Drošības policijas) vajadzībām, taču 2009. gadā saistībā ar valstī valdošo vispārējo finanšu krīzi ēkas būvniecība tika atlikta uz vēlāku laiku.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!