Foto: DELFI

Saeimas deputātiem ir atšķirīgs vērtējums par to, vai nacionālajai aviokompānijai "airBaltic" būtu parlamentāriešiem jāsniedz informācija par tās īstenotajiem regulārajiem komercreisiem, izriet no trešdien, 31. janvārī, Saeimas pieprasījumu komisijā pārrunātā.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka opozīcijas politiskais spēks "Apvienotais saraksts" (AS) pieprasījumā satiksmes ministram Kasparam Briškenam (P) norādīja, ka partija vēlējās no "airBaltic" iegūt informāciju par to, vai laikā, kad toreizējais Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) komandējumiem izmantoja speciālos avioreisus, bija pieejamas lētākas alternatīvas ar regulārajiem reisiem.

AS vērsās pie Civilās aviācijas aģentūras (CAA), kura attiecīgi šo informāciju pieprasīja no pārvadātājiem – "airBaltic", "Wizz Air", "Ryanair" un "LOT Polish Airlines". "airBaltic" nav sniegusi informāciju CAA, aizbildinoties, ka tā ir komerciāli sensitīva informācija, kas var nelabvēlīgi ietekmēt aviokompānijas konkurētspēju.

Attiecīgi AS vērsās pie Briškena ar lūgumu skaidrot, vai "airBaltic" nevēlēšanās sniegt informāciju deputātiem ir pieņemama prakse, kā arī AS vēlējās zināt, vai šādas informācijas izpaušanu liegusi premjerministre Evika Siliņa (JV).

Minētais AS pieprasījums Briškenam tika skatīts Pieprasījumu komisijas sēdē, kurā AS pārstāvis Edvards Smiltēns atgādināja, ka citām aviosabiedrībām nebija ne mazāko problēmu Saeimas deputātiem iesniegt tieši tādu pašu informācijas apjomu, ko "airBaltic" atteicās sniegt.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!