Foto: LETA

Laika posmā no 2023. gada 4. septembra līdz šā gada 7. janvārim par dažādiem pārkāpumiem administratīvi sodīti desmit deputāti, liecina Iekšlietu ministrijas Informācijas centra apkopotā informācija.

Saskaņā ar Informācijas centra pārziņā esošās valsts informācijas sistēmas "Sodu reģistrs" rīcībā esošajām ziņām, Valsts policija piemērojusi naudas sodus deputātiem Anitai Brakovskai (ZZS) un Ainaram Latkovskim (JV) par Ceļu satiksmes likuma pārkāpumu, proti, ja tas izdarīts vietā, kura apzīmēta ar ceļa zīmi "Apdzīvotas vietas sākums" vai "Dzīvojamā zona".

Deputāts Igors Judins (S!) saņēmis naudas sodu par Ceļu satiksmes likuma pārkāpumu, proti, par nepamatotu iebraukšanu pretējā virziena joslā vai nepamatotu nobraukšanu no brauktuves, tā apdraudot satiksmes drošību.

Deputāts Dmitrijs Kovaļenko (S!) saņēmis naudas sodu, jo pārkāpis Administratīvo sodu likumu par pārkāpumiem pārvaldes, sabiedriskās kārtības un valsts valodas lietošanas jomā. Viņš sodīts par amatpersonas likumīgo prasību nepildīšanu vai amatpersonas darbības traucēšanu.

Tāpat Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) piemērojis Kovaļenko naudas sodu, jo amatpersona pārkāpusi likumu "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā". Deputāts pārkāpis likuma pantu, kas skar valsts amatpersonām noteikto ierobežojumu un aizliegumu pārkāpšanu, kā arī par valsts amatpersonas funkciju veikšanu interešu konflikta situācijā.

Tāpat Valsts policija piemērojusi naudas sodus deputātiem Ģirtam Valdim Kristovskim (JV) un Vilim Krištopanam (LPV), kuri katrs dažādos datumos oktobrī pārkāpuši Ieroču aprites likuma prasības.

Abi parlamentārieši pārkāpuši pantu par šaujamieroča, salūtieroča (akustiskā ieroča), lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, šaujamieroča maināmās būtiskās sastāvdaļas, šāviena trokšņa slāpētāja (klusinātāja) vai šaujamieroča vai salūtieroča (akustiskā ieroča) munīcijas vai munīcijas sastāvdaļas aprites noteikumu pārkāpšanu, ko izdarījusi persona, kurai ir attiecīgā ieroču atļauja.

Valsts ieņēmumu dienests piemērojis naudas sodu deputātei Lindai Liepiņai par valsts amatpersonas deklarācijas neiesniegšanu noteiktajā termiņā, deklarācijas aizpildīšanas un iesniegšanas kārtības neievērošanu vai par nepatiesu ziņu norādīšanu deklarācijā.

Savukārt KNAB piemērojis naudas sodu deputātei Nataļjai Marčenko-Jodko (S!) par likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" pārkāpumu. Viņa pārkāpusi likuma pantu, kas nosaka valsts amatpersonām noteikto ierobežojumu un aizliegumu pārkāpšanu, kā arī par valsts amatpersonas funkciju veikšanu interešu konflikta situācijā.

Marčenko-Jodko ar naudas sodu sodījis arī Valsts valodas centrs, konstatējot pārkāpumu pēc Administratīvo sodu likuma par pārkāpumiem pārvaldes, sabiedriskās kārtības un valsts valodas lietošanas jomā. Viņai piemērots sods pēc panta amatpersonas likumīgo prasību nepildīšanu vai amatpersonas darbības traucēšanu.

Savukārt Valsts policija deputātam Edgaram Tavaram (AS) piemērojusi naudas sodu par Ceļu satiksmes likuma pārkāpumu. Viņš pārkāpis pantu, kas nosaka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu no 21 kilometra stundā līdz 30 kilometriem stundā ar mopēdiem, motocikliem, tricikliem, kvadricikliem, vieglajiem automobiļiem un kravas automobiļiem, kuru pilna masa nepārsniedz 7,5 tonnas.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!