Foto: DELFI Aculiecinieks
Virkne nevalstisko organizāciju parakstījušas un Rīgas pašvaldībai adresējušas atklāto vēstuli, kurā pauž bažas par medībām Rīgā. Vēstules autori saka, ka projekts "Par medībām Rīgas valstspilsētas teritorijā" ir nepārdomāts, tajā trūkst pamatojuma esošā regulējuma nepietiekamībai. Savukārt portāla "Delfi" uzrunātajam Latvijas Mednieku savienības (LMS) valdes priekšsēdētājam ir cits viedoklis. Viņš par zināmu atrautību no realitātes nodēvē dabas draugu priekšlikumu medību alternatīvai - kajēnas piparu un ķiploku stādīšanu pamīšus starp lauksaimniecības kultūrām.

"Savukārt par barības izvietošanu ar piejauktiem kontracepcijas līdzekļiem – tad es gribētu piedāvāt šo sākt ar pilsētas kaķiem. Iedomājos, kas par brēcienu būtu tādā gadījumā, bet ar savvaļas dzīvniekiem nez kāpēc var," saka LMS vadītājs.

Atklātās vēstules autori uzskaita pēdējo gadu laikā konstatētos medību pārkāpumus, trūkstošo kontroli medību procesā, kā arī nelaimes gadījumus un nesen notikušo briežu šaušanas gadījumu no braucošas mašīnas.

Vēstulē rakstīts: "Sevišķas bažas rada tas, ka medības plānots atļaut gandrīz visā Rīgas teritorijā, izņemot centru, t.sk. blīvi apdzīvotās apkaimēs, kur atrodas arī izglītības iestādes, un iedzīvotāju atpūtas vietās (parkos, pludmalēs u.c.)."

Fragments no vēstules

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!