Foto: LETA

Latvija nepakļausies Krievijas iebiedēšanas metodēm, komentējot izskanējušo informāciju par Krievijas varasiestāžu meklēšanā izsludinātajiem Latvijas politiķiem, uzsver Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

"Delfi" jau vēstīja, ka Krievijas varasiestādes saistībā ar apsūdzībām kriminālnodarījumos izsludinājušas meklēšanā 64 iepriekšējā sasaukuma Saeimas deputātus, bijušo iekšlietu ministri Mariju Golubevu un sešus Latvijas ministrus, Rīgas mēru, kā arī, pirmo reizi Krievijas vēsturē, citas valsts vadītāju, Igaunijas premjeri Kaju Kallasu. Par to raksta interneta izdevums "Mediazona", kurš izpētījis Krievijas Federācijas Iekšlietu ministrijas datubāzi.

Kā raksta "Mediazona", latviešu politiķi izsludināti meklēšanā lietā par apbedījumu iznīcināšanu (Krievijas Federācijas Kriminālkodeksa 243.3 pants), ko Krievijas izmeklēšanas komiteja ierosinājusi pēc tam, kad Rīgā, Pārdaugavā, 2022. gadā tika demontēts tā dēvētais Uzvaras piemineklis.

Otrdien, 13. februārī, preses konferencē pēc valdības sēdes Siliņa atzina, ka valdība ir informēta par šādu situāciju. 

Viņa arī atsaucās uz gadījumu, kad Kirgizstānā pēc Krievijas pieprasījuma tika mēģināts aizturēt bijušo Saeimas deputātu Vjačeslavu Dombrovski. Siliņa skaidroja, ka tā ir Krievijas vēršanās pret cilvēkiem, kuri Latvijā pieņem Krievijai nepatīkamus lēmumus.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!