Foto: LETA

Ja pirmajās 1. marta stundās Valsts ieņēmumu dienests (VID) bija gan gatavojies, gan arī uzreiz saņēma brangu gada ienākumu deklarāciju birumu – 92 000 deklarāciju, tad 15. februārī, kad sākās termiņš valsts amatpersonu deklarāciju iesniegšanai, to izdarīja tikai viena no valsts augstākajām amatpersonām – Saeimas deputāts Kristaps Krištopans (LPV). Valsts amatpersonām deklarāciju iesniegšanas termiņš ir 1. aprīlis.

Pēc dažām dienām – 20. februārī – valsts amatpersonas deklarāciju par 2023. gadu iesniedza deputāts Valdis Maslovskis (ZZS), bet vēl pēc dažām dienām – 27. februārī – to izdarīja Dāvis Mārtiņš Daugavietis (JV), portāls "Delfi" uzzināja VID.

Valsts augstākās amatpersonas statuss ir 128 personām – Valsts prezidentam, Ministru prezidentei, Saeimas deputātiem, ministriem un ministriju parlamentārajiem sekretāriem. Līdz šīs nedēļas sākumam deklarācijas bija iesnieguši septiņi Saeimas deputāti.

Kopumā valstī ir 54 783 valsts amatpersonas kam jāsniedz kārtējā valsts amatpersonas deklarācija par 2023. gadu, informēja VID, papildinot, ka līdz 5. martam to bija izdarījušas 16 938 amatpersonas, bet deklarāciju vēl nebija iesniegušas 37 845 amatpersonas.

No septiņām augstāko valsts amatpersonu kārtējām deklarācijām šobrīd publiski pieejamas pirmā iesniedzēju trijnieka iesniegtās. "Delfi" piedāvā uzzināt, kā gada laikā mainījusies šo deputātu rocība.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!