Karstajā laikā aktīvāk sākusies zāles, mežu un siena degšana, apliecināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta preses sekretāre Solveiga Smiltene. Ugunsdzēsēji brīdina iedzīvotājus, ka katrs zemē nomests sērkociņš var izraisīt traģiskas sekas, jo "viss ir tik sauss kā pulvera mucā".
Valsts meža dienesta uzraudzības daļas vadītājs Arnis Gertners sacīja, ka pagaidām karstums vēl nav radījis paaugstinātu bīstamību mežos, taču, laika apstākļiem nemainoties, situācija nākamnedēļ var krasi mainīties. Gertners norādīja, ka pagaidām mežs vēl ir mitrs un aizvadītajās dienās valstī reģistrēti tikai četri nelieli meža ugunsgrēki 1,5 hektāru kopplatībā.

Speciālists pieļāva, ka meža ugunsgrēkus skaits varētu pieaugt brīvdienās, kad uz mežu dosies daudz ogotāju un sēņotāju.

Smiltene atgādina, ka jāuzmanās arī dažādu autotransporta remontdarbnīcu strādniekiem, jo karstā laikā degvielas tvaiki var ātri uzliesmot un izraisīt ugunsnelaimi. Tāpat būtu jāuzmanās tiem, kas veic dažādus nekustamo īpašumu remontdarbus, jo arī laku, krāsu un atšķaidītāju tvaiki var ātri uzliesmot, radot briesmas.

Smiltene pauda bažas par to, ka traumatisms visās jomās pieaug, tādēļ iedzīvotāji tiek aicināti būt īpaši piesardzīgi šajā karstajā un sausajā laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!