Pēc mēnesi ilgas prombūtnes uz vientuļas salas pie Igaunijas krastiem Rīgā atgriezusies Latvijas komanda, kas piedalījās populārajā televīzijas raidījumā "Robinsoni", un 1.oktobrī viņu piedzīvojumus varēs vērot televīzijā TV3, realitātes šova "Robinsoni" 1.sērijā.
Jau ziņots, ka veselu mēnesi dažādi pārbaudījumi un pārdzīvojumi uz vientuļās salas bija jāpiedzīvo visu triju Baltijas valstu komandām. Dažāda vecuma līdz tam nepazīstami cilvēki uz neapdzīvotas salas dzīvoja apstākļos, kas līdzinās Daniela Defo romāna galvenā varoņa Robinsona Kruzo pieredzētajam.

Latvijas "Robinsonus" vienoja Latvijā labi pazīstamais mūziķis grupas "Tumsa" solists Mārtiņš Freimanis.

Dalībniekiem katru dienu bija jāsacenšas dažādās sacīkstēs, turklāt jācenšas labi sadzīvot ar komandas biedriem. Uz salas dalībniekiem aizliegts gan alkohols un tabaka, gan dažādu sadzīves elektronisko preču lietošana - bārdas mašīnas, arī spoguļi un citas lietas. No mājām līdzi, izņemot apģērbu, vēl varēja ņemt tikai drauga vai ģimenes foto, kā arī Bībeli.

Raidījumu varēs vērot TV3 kanālā visās Baltijas valstīs. Tas ir dārgākais un lielākais Baltijas valstu TV3 kopprojekts, kura kopējās izmaksas lēšamas 150 tūkstošu ASV dolāru apjomā.

Pēdējos četros gados Skandināvijas valstīs "Robinsoni" ir skatītāju visiecienītākās programmas.

Projekts "Robinsoni" izveidots 1996.gadā Lielbritānijā, bet jau pēc gada producentu grupa "Striks" pirmā šo projektu nopirka un izrādīja Zviedrijā. 1998. un 1999.gadā programma "Robinsonu ekspedīcija" tika producēta Dānijā un rādīta Dānijas TV3. Dāņu variantu pērn rādīja arī Lietuvā, kur tas guva lielu popularitāti. Šogad programmu demonstrēs arī Norvēģijas TV3.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!