Latvija nevar pieņemt Krievijas šobrīd veidoto politiku pret Latviju un uzskata, ka Krievijas interesēs ir beidzot atzīt PSRS un nacistiskās Vācijas kopīgi plānoto Baltijas valstu okupāciju un represijas pret mierīgajiem iedzīvotājiem.
Šādu viedokli ceturtdien pauda Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Māris Riekstiņš.

"Vandalisma akti pie Latvijas vēstniecības Maskavā, dažādie Krievijas Federācijas politiķu paziņojumi, sankciju draudi un Krievijas Ārlietu ministrijas šodienas paziņojums - tā ir Krievijas izveidotā starpvalstu attiecību gaisotne," sacīja Riekstiņš.

Pēc viņa vārdiem, Latvija nevar pieņemt šādu starpvalstu attiecību darba kārtību.

"Mēs uzskatām, ka tas ir Krievijas nākotnes demokrātijas interesēs beidzot atzīt PSRS un nacistiskās Vācijas kopīgi plānoto Baltijas valstu okupāciju un represijas pret mierīgajiem iedzīvotājiem," piebilda valsts sekretārs.

Riekstiņš norāda, ka Latvija demokrātiskumā, tiesiskumā un cilvēktiesību ievērošanā ir "Eiropas ģimenes locekle".

"Mūsu valstī neviens noziedznieks, kurš izdarījis noziegumums pret cilvēci, nepaliks nesodīts. Mēs aicinām arī Krieviju iet šo ceļu un šai ziņā kļūt par Eiropas valsti," paziņoja Riekstiņš.

Latvija, pēc viņa teiktā, neapšauba Krievija tautas ieguldījumu cīņā pret fašismu, tomēr ir jāatzīst, ka Krievija līdz šim nav spējusi atklāti paskatīties uz savu totalitāro vēsturi, kā to ir darījušas valstis Eiropā.

"Gan Latvijas, gan visu Eiropas nāciju interesēs, lai Krievijai izveidotos atklāta un godīga attieksme pret vēsturi. Tā ir mūsu kopīgā atbildība, lai Eiropas sabiedrība kļūtu vēl demokrātiskāka un modernāka," uzsvēra Ārlietu ministrijas pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!