Piektdien, 22.augustā, notiks Latvijas Valsts elektrosakaru inspekcijas (LVEI) ārkārtas akcionāru pilnsapulce, kurā lems par inspekcijas vadītāja Kārļa Bogena un uzņēmuma padomes atstādināšanu, informēja Satiksmes ministrijas (SM) Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Sarma Kočāne.
Jau ziņots, ka par LVEI ārkārtas akcionāru pilnsapulces sasaukšanu aizvadītajā nedēļā vienojās SM valsts sekretārs Vigo Legzdiņš un satiksmes ministrs Roberts Zīle (TB/LNNK) pēc pārkāpumu konstatēšanas LVEI darbā.

SM Iekšējā un finanšu audita nodaļa, veicot pārbaudi LVEI, konstatēja normatīvo aktu pārkāpumus un valsts līdzekļu izšķērdēšanu. Par minētajiem pārkāpumiem jau informēts Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) un Valsts kontrole.

Zīle vienlaikus arī uzdevis izvērtēt SM valsts sekretāra padomnieces Ināras Rudakas atbildību, jo LVEI atrodas tiešā SM Sakaru departamenta pakļautībā, kuru vēl nesen vadīja Rudaka.

Rudaka tika atbrīvota no Sakaru departamenta direktores amata pēc tam, kad valdībai radās šaubas par valsts interešu neievērošanu televīzijas digitalizācijas projektā. Rudaka bija arī digitālās televīzijas projekta ieviesēja - "Digitālā Latvijas radio un televīzijas centra" mātes kompānijas VAS "Latvijas valsts radio un televīzijas centrs" padomes locekle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!