Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Udaļcovs cer, ka pēc Krievijas prezidenta vēlēšanām abu valstu attiecības varētu uzlaboties, taču uzskata, ka attiecību uzlabošanos nevar saistīt tikai ar valsts vadītāja ievēlēšanu.
"Prezidents Krievijā ir cilvēks, ka formē ārpolitikas kursu, un es domāju, ka mēs esam ieinteresēti, lai pie Krievijas valdības stūres atrastos pragmatisks cilvēks, demokrātiski domājošs, enerģisks, pieredzējis," ceturtdien sarunā ar žurnālistiem sacīja Udaļcovs.

Viņš norādīja, ka valstu attiecības veidojas no dažādām lietām un tās atkarīgas arī no politikas, ko īsteno Latvija, un kā Latvija izturas pret tiem jautājumiem, par kuriem ir norūpējusies Krievija.

Abu valstu attiecības viņš ceturtdien novērtēja kā nenormālas. Tieši tādēļ pēdējās nedēļas laikā viņam bijušas tikšanās ar ārlietu ministru Induli Bērziņu un Valsts prezidenti Vairu Vīķi - Freibergu, lai varētu noskaidrot nesaskaņu iemeslus.

Tāpat kā pēc tikšanās ar prezidenti Udaļcovs vēlreiz norādīja, ka šobrīd attiecībās vairāk tiek izskatīta pagātne, kurā ir "tādas problēmas, ko ar vienu vēzienu atrisināt nevar", tādēļ dialogs ir jāvērš uz nākotni, jo citādi var rasties ne tikai politiskas, bet arī ekonomiskas problēmas.

Vēstnieks uzskata, ka visiem Krievijas pilsoņiem Latvijā ir jāpiedalās vēlēšanās un aicinājumi tajās nepiedalīties vai arī balsot pret visiem kandidātiem ir bezatbildīgi.

Krievijas vēlēšanas šobrīd jau ir sākušās, tās noslēgsies svētdien vakarā. Provizoriskie rezultāti būšot zināmi naktī no svētdienas uz pirmdienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!