Premjers Andris Bērziņš uzskata, ka Latvija līdz šim nav darījusi visu, lai zviedru kuģa lietas dēļ izvairītos no zaudējuma starptautiskajā arbitrāžas tiesā Stokholmā, kas tagad var izmaksāt vairāk nekā trīs miljonus ASV dolāru.
Ministru prezidents sacīja, ka pagājušā gada martā valdībai nav sniegta visa informācija par darījumu un tā nav attiecīgi rīkojusies. Plašākus komentārus premjers nevēlējās sniegt, norādot, ka, "no procedūras viedokļa, jautājums pagaidām vēl ir konfidenciāls".

Plašāku komentāru premjers grasoties sniegt pēc tam, kad šo lietu būs pārbaudījusi prokuratūra un "lietā būs lielāka skaidrība".

Tāpat Ministru prezidents aizina, ka finansu ministrs Gundars Bērziņš, publiskojot informāciju par minēto tiesas lēmumu, ir mazinājis Latvijas izredzes atrisināt šo lietu pozitīvi. Premjers arī informēja, ka viņam par šo jautājumu bijusi saruna ar finansu ministru.

Viņš arī pastāstīja, ka ziņas par šādu lietas atrisinājumu saņēmis tikai pagājušajā nedēļā, lai gan, strādādams Rīgas domes priekšsēdētāja amatā, bijis par to informēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!