Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās komisijas deputāti šodien atbalstīja priekšlikumu atļaut alkoholisko dzērienu tirdzniecību līdz plkst.24. Aicinājumu pagarināt alkohola tirdzniecības laiku vairākkārt bija izteikuši Latvijas alkohola ražotāji.
Pašlaik alkohola tirdzniecība veikalos ir aizliegta no plkst.22 līdz plkst.8, savukārt deputāts Andrejs Tolmačovs (PCTVL) ierosināja jaunajā Alkoholisko dzērienu aprites likumprojektā alkoholisko dzērienu tirdzniecību ierobežot no pusnakts līdz plkst.10. Tā kā šo priekšlikumu atbalstīja arī seši Latvijas Pirmās partijas, Tautas partijas un apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK deputāti, likuma grozījumu iecere guva komisijas atbalstu.

Komisijas vadītājs Dzintars Jaundžeikars (LPP), skaidrojot šo lēmumu, norādīja, ka nereti tieši pēc plkst.22 veikalos aktivizējas tirdzniecība, jo daudzi arī vēlās vakara stundās dodas iepirkties.

Turklāt deputāts uzskata, ka tiesībsargājošām iestādēm tādējādi būs vieglāk kontrolēt nelegālā alkohola dzērienu tirdzniecību. "Arī pašiem nelegālā alkohola tirgotājiem, kuri pēc plkst.22 aktivizējas, tagad būs daudz mazāk iespēju izvērsties," uzskata Jaundžeikars.

Pēc Jaundžeikara vārdiem, šādas izmaiņas likumā ir gatava atbalstīt visa Pirmās partijas frakcija. Savukārt partija "Jaunais laiks" ir noskaņota balsot pret šādu ieceri.

Paredzams, ka minēto likumprojektu Saeima skatīs 22.aprīlī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!