Latvijas un Krievijas attiecībās grūtības rada nepilsoņu problēmas Latvijā, kā arī iecerētā mazākumtautību skolu reforma, šodien pēc oficiālās tikšanās ar Rīgas domes priekšsēdētāju Gundaru Bojāru (LSDSP) atzina Maskavas mērs Jurijs Lužkovs.
Viņš norādīja, ka starpvalstu attiecību uzlabošana būs iespējama, atrisinot šos svarīgos jautājumus.

Savukārt Bojārs atzina, ka ne visos jautājumos viņa un Lužkova domas sakrīt. Taču galvaspilsētu vadītāji pārrunājot visus jautājumus, jo savstarpējās sarunās ir iespējams problēmas atrisināt.

Lužkovs uzsvēra, ka Maskava, tāpat kā Krievija kopumā, plāno sniegt palīdzību saviem tautiešiem ārzemēs. Izjūkot padomju impērijai, 45 miljoni krieviski runājošo palika ārpus Krievijas, un šiem cilvēkiem ir jāpalīdz. Līdz ar to ir sagaidāma gan materiāla, gan morāla palīdzība, atbalsts izglītības iegūšanā utt.

Abu valstu galvaspilsētu vadītāji atzina, ka Maskavas un Rīgas sadarbība ir attīstījusies un vairs nav nepieciešama politiķu nemitīga iejaukšanās šo attiecību uzturēšanā.

Bojārs kā vienu no svarīgākajām Rīgas interesēm Maskavā minēja tranzīta jomu. Latvijas ekonomikā 19% aizņemot tranzīts, kas neesot Latvijas, bet gan Krievijas, Kazahstānas un citu valstu tranzīts. Šīs nozares attīstības veicināšanai savas iestrādes esot arī Rīgas brīvostai.

Savukārt Lužkovs akcentēja sadarbību dzīvokļu programmas īstenošanā. Viņš pieļāva, ka Maskava varētu uzaicināt būvniekus no Rīgas, kas varētu iesaistīties ekskluzīva rajona izveidē Krievijas galvaspilsētā.

Kā ziņots, šodien vizīti Rīgā sāk Maskavas mērs Lužkovs, kuru pavada plaša Krievijas galvaspilsētas delegācija, lai piedalītos Maskavas dienās Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!