Foto: DELFI
Līdz 2026. gadam mainīsies Ķengaraga apkārtne – 7. tramvajs tiks "pastiepts garumā" un tā galapunkts atradīsies Višķu un Maskavas ielu krustojuma apkārtnē, kur tas savienosies ar autobusu un trolejbusu galapunktiem, kas arī vairs netradīsies esošajā vietā. Tomēr tramvaja pagarinājuma dēļ uz jautājuma zīmes ir 80 Maskavas ielā augošo koku liktenis.

Jau vēstīts, ka līnijas pagarināšanai plānots tērēt 28 miljonus eiro. Tā ir nauda, kas Latvijai piešķirta no Eiropas Atveseļošanās un noturības mehānisma.

Maskavas un Višķu ielas krustojumā tiks veidots transportmijas punkts, kurā vienuviet būs pieejams savstarpēji integrēts sabiedriskais transports – autobuss/elektroautobuss, tramvajs, trolejbuss, sniedzot iespēju ērti pārsēsties no viena transporta veida citā. Netiek izslēgta iespēja nākotnē tamdēļ veidot arī jaunus transporta maršrutus.

Pilsēta par saviem līdzekļiem no tirdzniecības centra "Dole" līdz Višķu ielai papildus izbūvēs arī veloceļu ērtākai satiksmei velobraucējiem.

Kopējais 7. tramvaja maršruta sliežu ceļa pagarinājums būs 2,2 kilometri. Būvdarbu gaitā tiks izbūvēts ne tikai sabiedriskā transporta Maskavas-Višķu ielas transportmijas punkts, bet arī tā funkcionalitātes nodrošināšanai nepieciešamie pievedceļi gan no Maskavas ielas, gan no Višķu ielas.

Tāpat tiks veikti teritorijas labiekārtošanas darbi, tai skaitā ielas apgaismojuma un jaunas dispečeru ēkas izbūve, kurā būs labiekārtotas telpas transportlīdzekļu vadītājiem. Līdz transportmijas punktam pa Višķu ielu par 300 metriem tiks pagarināts arī 15. trolejbusa maršruts.

Nozāģēto vietā stādīs divtik

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!