Foto: PantherMedia/Scanpix

Eiropas investīciju plāna īstenošanas divi svarīgākie elementi - plāns jāīsteno iespējami ātri un ar iespējami mazākiem birokrātijas nosacījumiem, tā otrdien paziņojis Itālijas ministru prezidenta padomnieks ekonomikas jautājumos Marko Simoni, portālu "Delfi" informēja Ārlietu ministrija (ĀM).

Simoni tikšanās laikā ar Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu diplomātiem uzsvēris - izaugsmes un jaunu darba vietu radīšanā Eiropā būtiska loma ir Eiropas investīciju plānam.

Tāpat Itālijas ministru prezidenta padomnieks norādījis, ka Latvijas prezidentūras darbs izaugsmes veicināšanā Eiropā ir ļoti svarīgs, Eiropai ir nepieciešams īstenot kopīgu izaugsmi, ne tikai orientēties uz individuālo dalībvalstu ekonomiskajiem sasniegumiem. 

Tikšanās noslēgumā Simoni ar diplomātiem apspriedis Itālijā veiktās reformas, uzsverot, ka ekonomikas izaugsme ir cieši saistīta ar demokrātijas attīstību.

Jau vēstīs, ka Latvija tā dēvētajam Junkera plānam, kas paredz Eiropas ekonomikai piesaistīt vairāku simtu miljardu eiro investīcijas, pieteikusi projektus 10 miljardu eiro apmērā.

Junkera plāna jeb Investīciju plāna Eiropai (An Investment Plan for Europe) mērķis ir stimulēt investīcijas izaugsmei un darba vietu radīšanai ES. Plāns paredz, ka ES ekonomikai no 2015. līdz 2018. gadam tiktu piesaistītas investīcijas vismaz 315 miljardu eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!