Foto: LETA

29. novembrī pulksten 17, Pirmās adventes pievakarē tiks iedegta ne vien Rīgas svētku egle un atklāts Ziemassvētku tirdziņš, bet simboliski ieslēgts arī pilsētas svētku apgaismojums. Gaismas ieslēgs Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs. Visa Rīga iedegsies spožās svētku gaismiņās, kas tradicionāli izvietotas Vecrīgā, 11. novembra krastmalā, uz Vanšu un Akmens tiltiem un daudzās citās Rīgas vietās.

Kā informē Rīgas domes Sabiedrisko attiecību daļa, kopumā šogad Rīgā uzstādīti 3090 LED dekori un 1690 LED gaismas virtenes, starp kuriem ir 260 jauni dekori Bastejkalna kokos un Pils laukumā. Īpaši izgaismota Ziemassvētku un Jaungada laiku pilsēta sagaida jau septīto gadu. Šādas gaismas spēles atzinīgi novērtē ne tikai paši rīdzinieki, bet arī pilsētas viesi, kuru galvaspilsētas ielās svētku laikā kļūst krietni vien vairāk.

Gaismas dekorus pilsētā uzstāda un apkalpo pašvaldības aģentūra "Rīgas gaisma". Paredzēts, ka rotājumi izgaismos Rīgu līdz pat janvāra vidum, atkarībā no laikapstākļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!