Foto: AP/Scanpix/LETA

Gluži kā pērn, arī šogad Viļņas egle ir izpelnījusies ārzemju mediju uzmanību, ierindojot to skaistāko eglīšu topā. Arī "Delfi" lasītāji balsojumā atzinuši, ka tieši šī ir skaistākā eglīte Baltijas valstīs.

Decembra sākumā portāls "Delfi" piedāvāja aplūkot visas trīs Baltijas valstu galvaspilsētu eglītes, kā arī balsojumā noteikt, kura no tām ir viskrāšņākā.

Kā visskaistāko eglīti lasītāji vienbalsīgi atzinuši Viļņas daiļo svētku rotu, bet otrajā vietā atstājuši Rīgas krāšņo svētku egli. Savukārt godpilnajā trešajā vietā ierindojusies Tallinas Ziemassvētku eglīte.

Savukārt šeit vari lasīt plašāku aprakstu par Tallinas Ziemassvētku eglīti un Rīgas svētku kociņu.

Tāpat portāls "Delfi" arī šogad piedāvāja aplūkot, cik Latvijas pašvaldības tērēja Ziemassvētku eglītes izrotāšanai, rotājumiem, kā arī vides dekoru iegādei. Latvijas pilsētu skaistākās eglītes un to izmaksas vari apskatīt šeit.

Arī šogad Viļņas egle ir izpelnījusies ārzemju mediju uzmanību, ierindojot to skaistāko eglīšu topā. Kā nu ne - egle ietērpta vareni krāšņā un spilgtā svētku rotā, ko var pamanīt jau no attāluma.

Foto: DELFI.lt/ Andrius Ufartas

Piemēram, pērn Lietuvā pamatīga jezga tika sacelta ap galveno svētku simbolu - egli. Vērīgākie soctīklu lietotāji pamanīja pārāk lielu līdzību ar 2015. gada Maskavas svētku egli. Tāpat sīva konkurence notika starp Kauņu un Viļņu, kur pilsētas savā starpā sacentās par skaistākās egles titulu. Arī šogad turpinās balsojums par to, kura egle skaistāka - Kauņas vai Viļņas, ziņo "Delfi.lt".

2017. gadā 27 metrus garās egles iedegšana Viļņā notikusi 1. decembrī.

Eglīte rotāta ar 70 tūkstošiem baltām un rozā lampiņu virtenēm un 2700 Ziemassvētku rotaļlietu. Kopumā tā aizņem 2,500 kvadrātmetrus.

Foto: DELFI

Ziemassvētku eglīte ir ļoti līdzīga pērnā gada svētku kociņam, atzīmē "Delfi.lt". Arī šogad no lampiņu virtenēm veidots "kupols", zem kura var andelēties svētku tirdziņā. Šogad egles rotājumus paspilgtina sudrabotas bumbas.

Kopumā Viļņas ietērpšanai svētku rotā tika iztērēti 163 tūkstoši eiro, kuros ietilpusi 14 ieliņu izrotāšana un arī galvenās svētku egles dekorēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!