Foto: LETA
Lai gan Latvijas politika viņam vēl ir sveša, tomēr eirokomisāram Andrim Piebalgam ir gandrīz 10 reizes labākas izredzes kļūt par premejeru nekā populārajam Aivaram Lembergam, domā sporta totalizatora "viensviens.lv" bukmeikeri.

"Eiropas Savienības prezidējošā valsts no 2015.gada būs Latvija un, paturot prātā šo faktu, Andra Piebalga kandidatūra nākošā Ministru prezidenta amatam kļūst pat ļoti ticama un loģiska. Lai gan viņš pats esot izteicies, ka aktīvajā politikā uzreiz neiesaistīsies, jo vispirms vēlas gūt priekšstatu par notiekošo Latvijas politikā, tomēr Andra Piebalga iestāšanās partijā "Vienotība", labā reputācija un Eiroparlamentā uzkrātā pieredze ir spēcīgi argumenti kļūšanai par nākamo valdības vadītāju", prognozē bukmeikeri varbūtību izsakot ar iespējamību 29%.

Attiecībā uz citiem kandidātiem pretēji septembra vidū veiktā socioloģiskā pētījumu rezultātiem partijas "Saskaņa" galvenajam premjera kandidātam Nilam Ušakovam ir ļoti nelielas izredzes sēdēt premjera krēslā. Divas reizes labākas izredzes kļūt par premjeri ir pretrunīgi vērtētajai Ingūnai Sudrabai.

Tomēr visaugstākās izredzes saglabāt savu vietu ir šī brīža premjerei Laimdotai Straujumai (V), kuras palikšana amatā izteikta ar varbūtību 33%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!