Foto: LETA

Zolitūdes traģēdijas sabiedriskā komisija atvainojusies par savu pirmo darbu – vēstuli, kuras saturs iepriekš bija izsaucis neizpratni labdarības organizācijā “ziedot.lv”, otrdien Latvijas Radio atzina komisijas pārstāve Inese Voika.

Viņa sacīja, ka vēstule bijusi balstīta nepilnīgā informācijā, tās tonis bijis nepieņemams, taču mērķis nav bijis kādu aizvainot vai apmelot. "ziedot.lv" otrdien mutiski atvainojies komisijas vadītājs Jānis Kažociņš. Tā kā vēstule, kas aizvainoja labdarības organizāciju, izplatīta rakstiski, tad paredzēts atvainoties arī rakstveida formā.

Jau vēstīts, ka "ziedot.lv" pirmdien saņēmusi Kažociņa parakstītu vēstuli "Nr.1", kurā, neiedziļinoties situācijā, izteikti pārmetumi gan šai nevalstiskajai organizācijai, gan Rīgas domei, gan Labklājības ministrijai (LM), pirmdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Panorāma" atzina "ziedot.lv" vadītāja Rūta Dimanta.

Vēstule tapusi, neiedziļinoties situācijā, un tajā organizācija ir nomelnota. Viņa pauda pārliecību, ka Kažociņam par vēstuli ir jāatvainojas.

Jau ziņots, ka 21.novembrī Zolitūdē, iebrūkot lielveikala "Maxima" jumtam, dzīvību zaudēja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guva smagus ievainojumus.

Zolitūdes traģēdija kļuva par lielāko nelaimi Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!