Foto: F64



Lai gan pēc pērnā gada 21.novembrī piedzīvotās traģēdijas Zolitūdē, kad zem “Maxima” veikala gruvešiem dzīvību zaudēja 54 cilvēki, šī uzņēmuma darbiniekiem tika solīts gan algu pielikums, gan citi labumi, viņi tos nav saņēmuši, pirmdien vēsta LNT ziņu raidījums.

Raidījums izpētījis, ka veikalu ķēdes "Maxima" darbinieki ir nerunīgi, viņi baidās atklāt vārdus. Divi darbinieki piekrituši runāt ar žurnālistiem ar nosacījumu, ka netiek atklāti viņu īstie vārdi.

Darbinieki stāsta, ka savā darbā veikalā piedzīvojuši gan pazemojumus, gan algas apcirpšanu, gan draudus.

Pēc Zolitūdes traģēdijas viņi nekādus uzlabojumus savā darbā neizjūt. Viņi raidījumam atzīst, ka cilvēku ir ļoti iebiedēti un no vadības puses vērojama attieksme - ja tev kaut kas nepatīk, tad vari iet projām.

Kā atklāj raidījums, arī "Maxima" atalgojuma sistēma joprojām nav mainīta un par darbu svētku dienās netiek maksāts dubultā, kā iepriekš solīts. Tāpat netiek piemaksāts par dubultu slodzi citu darbinieku atvaļinājuma laikā un par šādi nostrādātu laiku atalgojuma apmērs nepalielinās.

Uzņēmuma pārstāvji raidījumam atklājuši, ka lielākas algas "Maxima" darbiniekiem būšot martā - tās pieaugšot par aptuveni 7%.

Savukārt par plānotajām izmaiņām veikalu vadība vēl tikai runāšot ar darbiniekiem.

Savukārt par konkrētu veikalu vadītāju represijām veikalu tīkla vadība aicina ziņot personāla departamentam "Maxima" centrālajā birojā, vēsta LNT.

Jau vēstīts, ka 2013.gada 21.novembra vakarā iegruva "Maxima" veikala griesti Zolitūdē. Kopumā 54 cilvēki zaudēja dzīvības, bet vēl vairāki desmiti tika ievainoti. Policija par notikušo sākusi kriminālprocesu.

Šī ir lielākā traģēdija kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!