Pagatavošana:
Lielā traukā ieliek cūkgaļu, samaisa 1 ēd. k. eļlas, sinepes, ķiplokus, pusi apelsīna miziņu, papriku, rozmarīnu, timiānu, sāli un piparus un marinē 4 stundas.
* Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 °C.
* Karstumizturīgā traukā strauji sakarsē atlikušo eļlu un 1 ēd. k. sviesta un apbrūnina cūkgaļu.
* Apslaka ar 1 apelsīna sulu un 6 ēd. k. vīna. Uzliek vāku un stundu cep krāsnī. Cepšanas laikā bieži aplaista ar vīnu un buljonu, kam pievienotas atlikušās apelsīna miziņas un pētersīļi.
* Kamēr gaļa cepas, ar asu nazi nogriež viena apelsīna mizas krāsaino daļu. Mazā katliņā verdošā ūdenī vāra 5 minūtes. Rūpīgi nokāš.
* Apelsīna mīkstumu sagriež plānās šķēlēs, izņem sēkliņas un mazā panniņā apbrūnina atlikušajā sviestā.
* Kad gaļa gatava, noliek siltumā.
* Cepamtraukā uz lēnas uguns karsē atlikušo vīnu un buljonu. Ar dakšiņu nokasa piecepušos garoziņu, mērci uzvāra, pievieno krējumu un piparus un karsē, līdz mērce ir bieza un tumīga.
* Pieber sāli un piparus, pievieno atlikušo apelsīna sulu un īsās strēmelītēs sagrieztu apelsīna miziņu.
* Cepeti sagriež un pārlej ar mērci.
Avots: 'Gardēža pavārgrāmata'.