Sastāvdaļas:
pamatnei:
- 200 g piparkūku
- 150 g izkausēta sviesta
- 1 ēd.k. amareto liķiera, ja vēlies
siera masai:
- 1 kg "Saputo" maskarpones siera
- 2 ēd.k. kukurūzas cietes
- 220 g pūdercukura
- 5 vidējas olas
- 30 ml salda krējuma
- 30 ml amareto liķiera (ja vēlies)
- 100 g marcipāna, mazos gabaliņos
- 1 ēd.k. vaniļas ekstrakta
- 1 ēd.k. piparkūku garšvielu
Pagatavošana:
- Sakarsē krāsni 180 grādus karstu. Uzvāri verdošu ūdeni, ielej pannā, pannu liec krāsnī uz pamatnes, lai krāsnī veidojas tvaiks.
- Sablenderē cepumus un sajauc kopā ar izkausētu sviestu un amareto.
- Ietauko lielu, apaļu kūkas formu 26 cm diametrā ar noņemamām malām. Ber tajā cepumu un sviesta maisījumu un izlīdzini pa visu formas apakšu. Piespied. Noliec formu malā.
- Putojamā bļodā liec marcipānu, 300 g maskarpones siera, kukurūzas cieti un 70 g pūdercukura. Puto ar mikseri vidējā ātrumā apmēram 2 minūtes, līdz ir izveidojusies krēmīga masa.
- Kad tas izdarīts, pievieno pa 300 g krēmsiera un atlikušo cukuru. Saputo. Pievieno 200 g maskarpones, ieputo un vēl pieliec maskarponi, ieputo. Pēc katras pievienošanas skaties, lai siers kārtīgi iejaucas masā.
- Mikserim turpinot darboties, pa vienai pievieno olas, arī pēc katras reizes sakuļot apmēram 2 minūtes. Tad pievieno amareto, piparkūku garšvielas, saldo krējumu un vaniļas ekstraktu. Ātri sakul - tikai tik, lai sajaucas vienmērīga masa.
- Lej uz cepumu pamatnes. Viegli izlīdzini. Liec krāsnī, tuvāk krāsns apakšējai daļai, lai ir arī tuvāk tvaika pannai. Cep, nevirinot durvis, apmēram 1 h. Tad samitrini cepamo papīru, izžmiedz un uzklāj uz kūkas. Cep vēl 20 minūtes.
- Izņem no krāsns un ļauj atdzist 4 h. Tad uzliec pārtikas plēvi un liec ledusskapī, lai kūka atdziest pilnīgi auksta.
Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit