400 g jaunlopa filejas, šalotes sīpols, ēdamkarote kaperu, daži pilieni "Tobasco" un "Vorčestras" mērces, sāls, pipari, 2 tējkarotes eļļas, ēdamkarote "Franču" sinepju.
Mērcei: 100 g kefīra, 20 g sojas.
Smalki sakapā jaunlopa fileju, šalotes sīpolu, kaperus un samaisa ar pārējām sastāvdaļām.
Mērcei kefīru sajauc ar soju.
Uz šķīvja kārto jaunlopa tartaru, tam blakus lej mērci. Dekorē ar zaļumiem un citrona miziņām.
Kefīra – tomātu sulas kokteilis
Puslitrs kefīra, puslitrs tomātu sulas, daži pilieni "Tobasco" mērces, sāls, pipari, maurlociņi, baziliks.
Tomātu sulu samaisa ar "Tobasco" mērci, sāli, pipariem. Ielej glāzē tomātu sulu, lēnām pa naža asmeni ielej kefīru un atkal tomātu sulu. Dekorē ar maurlociņiem un baziliku.
Kefīra saldā zupa ar saldējumu
Litrs kefīra, 4 ēdamkarotes ābolu vai cita ievārījuma, 4 saldējuma bumbiņas, 4 ēdamkarotes meža ogu.
Kefīru samaisa ar ievārījumu, lej zupas šķīvjos, pa vidu liek saldējuma bumbu un ieber ogas. Dekorē ar piparmētru.
Autors: Ēriks Dreibants, restorāna “Kaļķu vārti” šefpavārs.