Vācijas uzņēmējs Villijs Martenss, kurš darbojās kā starpnieks starp Igauniju un vācu autogigantu BMW, apsūdzējis Igaunijas Ekonomikas ministriju nekompetencē, reklamējot Igauniju kā izdevīgu vietu jaunās BMW rūpnīcas celtniecībai, tāpēc ministrija pārtraukusi visas attiecības ar Martensu, pirmdien ziņo biznesa laikraksts "Aripaev".
Uzņēmējs joprojām apgalvo, ka cerības uz Igaunijai labvēlīgu BMW lēmumu nebūt nav zudušas, taču ministrija vēlas ticamus pierādījumus, jo saņemta informācija, ka Igaunijas kandidatūra jau ir noraidīta.

Jau gada sākumā kļuva zināms, ka Vācijas koncerns meklē vietu jaunas rūpnīcas būvēšanai un ka Igaunija tiek vērtēta kā viena no iespējamajām valstīm. Igaunijas sākotnēji piedāvātais zemes gabals tika noraidīts kā nepiemērots, bet Ekonomikas ministrija pārskatīja piedāvājumu un piedāvāja rūpnīcu būvēt netālu no Mūgas ostas. Tomēr vēlāk parādījās informācija, ka Igaunija ir izslēgta no kandidātu saraksta.

Martenss sākotnēji darbojās kā starpnieks starp Igauniju un BMW, taču Igaunijas Ekonomikas ministrija nesen informēja uzņēmēju, ka turpmāk tā vedīs pārrunas tieši ar BMW bez viņa starpniecības.

Martenss apgalvo, ka Igaunijai vēl ir iespēja piesaistīt milzīgo 8 miljardus Igaunijas kronu vērto projektu, kas radītu 2500 darbavietas. Viņš sacīja, ka Igaunija vēl joprojām atrodas nopietnāko kandidātu vidū, demonstrējot vēstuli no BMW amatpersonām kā pierādījumu.

Vācu uzņēmējs arī griezies pie Ekonomikas ministrijas ar lūgumu piešķirt 100 000 Vācijas marku lobēšanas kampaņai, lai uzlabotu Igaunijas pozīciju. Minētā naudas summa ļautu veikt Igaunijas piedāvājuma starptautisku un neatkarīgu pētījumu, kā arī noorganizēt Vācijas biznesa žurnālistu ceļojumu uz Igauniju. Martenss apgalvoja, ka BMW vēl tikai 14.martā izvēlēsies piecus līdz sešus kandidātus pēdējai atlases kārtai.

Tomēr Igaunijas Ekonomikas ministrija apgalvo, ka vienīgā informācija par Igaunijas nezudušajām izredzēm konkursā ir tikai Martena vārdi un ka tai būtu nepieciešama informācija no daudz oficiālākiem avotiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!