Jauna austrāliešu apbedīšanas kompānija piedāvās apglabāt mirušos vertikāli, jo tas ir lētāk un neatstāj negatīvu ietekmi uz vidi, informē Austrālijas ziņu aģentūra AAP.

Austrālijas Viktorijas štata valdība ir akceptējusi plānus izveidot kapsētu Darlingtonā, 200 kilometrus uz dienvidrietumiem no štata galvaspilsētas Melburnas. Šajā ganību zemē mirušie tiks apglabāti vertikāli un nevis zārkos, bet gan līķu maisos.

"Kad tu nomirsti, tu tiec atdots zemei ar minimālu noņemšanos un bez nekādām nevajadzīgām lietām, kas varētu ietekmēt vidi," pavēstīja pārstāvis no kompānijas "Palacom", kas veido jauno kapsētu. "Tu nesadedzini 90 kilogramus gāzes krematorijā un nav paliekošu [kapu] apkopšanas izmaksu."

Pārstāvis stāstīja, ka apbedīšana izmaksātu apmēram 1000 Austrālijas dolāru (423 latus), ja mirušo cilvēku ķermeņi tiek turēti morgā Melburnā un aizvesti uz kapsētu pa vairākiem - līdz pat 15 vienā reizē, lai samazinātu izmaksas. Savukārt, kad zeme atkal būs stabila, uz tās varēs ganīties dzīvnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!