Bijušais Krievijas prezidents Boris Jeļcins, kurš tikko iznācis no slimnīcas pēc pārciestās pneimonijas, plāno dibināt "klubu" pensionētiem pasaules līderiem, ceturtdien paziņoja viņa palīgs Vladimirs Ševčenko.
Jeļcins, kurš 1999.gada 31.decembrī negaidīti atkāpās no Krievijas prezidenta amata, "gatavo iespējamo starptautisko tikšanos grafiku, arī ar (bijušo ASV prezidentu) Džordžu Bušu un (bijušo Japānas premjerministru) Ritaro Hasimoto," aģentūra ITAR-TASS citē Ševčenko sakām.

Jeļcinas savos nesen publicētajos memuāros minēja, ka viņš domā veidot "vecāko valstsvīru klubu", kas, viņaprāt, "varētu morāli ietekmēt starptautisko klimatu".

Viņa minēto vārdu vidū ir ne vien Bušs un Hašimoto, bet arī bijušais Vācijas kanclers Helmūts Kols, bijusī Lielbritānijas premjerministre Mārgareta Tečere, bijušais ASV prezidents Bils Klintons, bijušais Polijas prezidents Lehs Valensa un bijušais DĀR prezidents Nelsons Mandela.

"Es zinu no savas pieredzes, cik grūti ir mainīt statusu, mainīt dzīves ritumu," viņš rakstīja.

Kopš prezidentūras nodošanas Vladimiram Putinam Jeļcins jau ir ticies ar Kolu un Hasimoto, kuri atstāja varas gaiteņus deviņdesmitajos gados, kā arī ar Bilu Klintonu, kad viņš vēl bija prezidents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!