Foto: EPA/Scanpix/LETA

Haiti, kas formāli pieder demokrātisko valstu saimei, pēdējos gadus vadījis neievēlēts premjers, bet 80% galvaspilsētas Portoprensas šobrīd kontrolē gangsteri. Šeit mēs arī varētu likt punktu stāstam par Karību jūras nāciju, kuru pēdējo gadu laikā apstāvējusi anarhija, pieaugošs sociālpolitiskais posts un noziedzīgo sindikātu vardarbības viļņi.

Kārtējā eskalācija, jauns pavērsiens

Dažādi noziedzīgie sindikāti, kuri līdzās cīņai pret varas iestādēm regulāri paceļ ieročus arī viens pret otru, šobrīd kontrolējot aptuveni 80% no galvaspilsētas Portoprensas teritorijas. Policija un bruņotie spēki neskaitāmas reizes ir centušies gangsteru varu apcirpt. Viņiem neizdevās.

Tiem, kuri labi zina sociālpolitisko situāciju Haiti, aizvadīto nedēļu notikumi neradīja lielu izbrīnu. Gangsteru bandas, izmantojot valdības vadītāja prombūtni, sarīkoja kārtējo ļembastu, dedzinot policijas iecirkņus, atbrīvojot tūkstošiem ieslodzīto, kā arī paralizējot valsts galvenās lidostas darbību. "Jo tālāk, jo trakāk," pēc smagas nopūtas varētu sacīt tie, kuri Haiti kaut ko tādu neredz pirmoreiz.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!